Over ons

bs hout in vorm

Houtdraaierij B&S (1976-2005)

houtdraaierij-b-en-sHoutdraaierij B&S is in 1976 begonnen met het maken van grote kandelaren, t.b.v. Paaskaarsen voor kerken. Daarna maakten zij voor Martin Pater, eigenaar van ‘De Bruine Pater’ de eerste bierzuilen. Horeca sta tafels was de volgende stap.

Dit leverde vooral veel export op naar Duitsland. Vervolgens verkocht men veel meubelonderdelen en losse tafelpoten. Tussentijds ontwikkelden men naast houtbewerking en houtdraaien ook andere disciplines op het gebied van de afwerking van hout.

Nieuwe handelsnaam: BS Hout in vorm

bs-hout-in-vorm-pandNa de historische start als houtdraaierij, is vervaardigen van een compleet product (waaronder meubellijnen) een zeer belangrijke poot van het bedrijf geworden. Houtdraaierij B&S BV wil graag eigentijds en toekomstgericht naar buiten treden.

Daarom is er in 2005 ook gekozen voor een andere handels-naam: BS Hout in vorm. De nieuwe naam zegt waarom het gaat; kwaliteit en vorm in hout. Er wordt zowel gedacht vanuit het eindproduct als het beginproduct hout. De vorm maakt indruk en het product ‘verkoopt’.

Online verkoop via webwinkels

webwinkelBS Hout in Vorm volgt de trends en vernieuwingen op de markt en speelt daar op in. Zo is in 2005 ook de verkoop van meubelonderdelen via de webshop houtwaren.nl opgezet. Hiermee kan de detailhandel 24 uur per dag bestellingen plaatsen.

De internet verkoop van complete meubels voor de particulier is ook iets wat in opkomst is en hier ontstond in 2009 de webshop woodshape.nl. Meubels online op maat te bestellen. Binnen en buiten de organisatie wordt er altijd gezocht naar verbeteringen en vernieuwingen in producten en productie methodes.

Hierbij moet u denken aan het bezoeken van interieur en meubel beurzen. Het bezoeken van machine en houtbeurzen wordt ook met enige regelmaat gedaan. Hierdoor blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling op hout en meubelgebied.

Comments are closed.