Houten tafelbladen op maat

houten tafelbladen

Ruim assortiment houten tafelbladen

BS Hout in vorm is gespecialiseerd in het vervaardigen van houten tafelbladen. De houten tafelbladen kunnen speciaal gemaakt worden op grootte, bladdikte, houtsoort, afwerking en kleurstaal. Bij BS Hout in Vorm wordt de productie van ruw begin tot compleet eindproduct gerealiseerd. Hiervoor wordt terug gedroogd hout gebruikt. Hierdoor zal het hout in een normale leefomgeving niet meer “werken”. Hierbij is de kwaliteitsbewaking groot om ervoor te zorgen dat het eindproduct een lange levensduur heeft. BS Hout in vorm maakt naast bladen ook complete houten tafels, losse tafelpoten en meubelonderdelen.

Kies uw houtsoort en kleurstaal

Onze producten zijn gemaakt uit verlijmde doorlopende stroken massief hout. Omdat hout een natuurproduct is, dient met verschillen in kleur of structuur rekening gehouden te worden. Iedere tafel heeft zijn eigen unieke ‘houtbeeld’. Door invloed van het (zon)licht zal het hout zijn definitieve kleur aannemen. Het is essentieel voor het hout dat het juiste vochtgehalte op peil blijft.

Om uitzetting of krimp te voorkomen moet worden ingegrepen bij luchtvochtigheid hoger dan 65% en lager dan 45%. Plaats de tafel op voldoende afstand van een warmtebron. Meubelen zijn niet geschikt voor buiten gebruik. Alle losse tafelbladen en tafels waarvan het onderstel niet functioneert om kromtrekken van het blad te kunnen voorkomen, worden voorzien van lengtegroeven en versteviging-strips aan de onderkant van het blad. Deze worden verdiept in het blad gefreesd.

Ook het beitsen en lakken van de houten tafelbladen op basis van kleurstaal of in diverse standaardkleuren behoren tot de mogelijkheden van BS Hout in vorm. Bij de keuze van het afwerken volgens een kleurstaal levert de opdrachtgever een staal aan. Dan kan ook een deel van een ander meubel zijn. B.v. een lade frontje. BS Hout in Vorm zal dan een tegenstaal maken. Na goedkeuring van deze staal, zal het meubel afgewerkt worden.

Voor de keuze van een houtsoort en afwerking kunt u alle informatie vinden op woodshape.

Comments are closed.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen